Stort engagemang under första året med ytterområdessatsning
Ikväll bjuder styrgruppens Margareta Wedin (C), Jörgen Edsvik (S) och projektledare Erika Engvall Stefansson in alla dom drygt 30 personer som ingår i de lokala utvecklingsgrupperna. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

Stort engagemang under första året med ytterområdessatsning

1:03 min

Utegym, basketplan och isättningsplatser för båtar, det är några av de idéer som förverkligats när det första året av Gävle kommuns ytterområdessatsning nu gått mot sitt slut.

Margareta Wedin, Centerpartiet är med i projektets styrgrupp och hon är glatt överraskad över hur året varit.

– När året började visste vi egentligen inte vad vi gav oss in på, vi hade ju en tanke med vad vi ville. Men det har blivit väldigt väldigt mycket bättre.

Under tisdagen bjuder styrgruppens Margareta Wedin (C) och Jörgen Edsvik (S) in alla dom drygt 30 personer som ingår i de lokala utvecklingsgrupperna. För att komma till stadshuset i Gävle på middag, och diskutera framtida och långsiktiga projekt i Hedesunda, Hamrångebygden och Forsbacka.

Och Jörgen Edsvik är inte rädd för att idéerna nu ska vara slut, redan efter första året.

– Dom här grupperna är så idérika och kommer komma med nya projekt. Man har visat en fantastisk vilja att utveckla sin bygd och det ska bli jättespännande att se vad man kommer med nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista