Under invigningen fick också barnen besök av det före detta hockeyproffset Mats Sundin
1 av 2
Under invigningen fick också barnen besök av det före detta hockeyproffset Mats Sundin. Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio
Under invigningen fick också barnen besök av det före detta hockeyproffset Mats Sundin
2 av 2
Björn Lans från Bollnäs Föreningsallians tillsammans med det tidigare hockeyproffset Mats Sundin. Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio

Idag invigdes Aktivitetsskolan i Bollnäs - "Jag har redan fått många nya vänner"

1:43 min

Aktivitetsskolan är en verksamhet för mellanstadieelever som får möjlighet att prova på olika aktiviteter efter skolan. Invigningen fick också besök av före detta hockeyproffset Mats Sundin.

 – Vi vänder oss till mellanstadiebarn som istället för att vara ute eller sitta hemma kan komma hit efter skolan, säger Björn Lans från Bollnäs Föreningsallians. 

Platsen ska vara en möjlighet för barn att kunna vara aktiva på sin fritid och röra på sig mer. 

Under invigningen fick också barnen besök av det före detta hockeyproffset Mats Sundin som menar att förutsättningarna för barn att spontanidrotta är helt annorlunda från när han var liten.

– Vi var ute och klättrade i träd, vi var ute på spolade isar eller så spelade vi landhockey. Det fanns inga datorer, så gammal är jag. Så dom här barnen har mycket svårare att ta sig ut så man måste försöka aktivera dom på något sätt, säger Mats Sundin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista