Erik Winnfors Wannberg, miljöjournalist, Jenny Fredby, programansvarig och Irene Mwase, legal services manager på Natural water, Uganda, som deltar i ett internationellt utbildningsprogram för vatten och avlopp som pågår just nu.
Erik Winnfors Wannberg, miljöjournalist, Jenny Fredby, programansvarig och Irene Mwase, legal services manager på Natural water, Uganda, som deltar i ett internationellt utbildningsprogram för vatten och avlopp som pågår just nu. Foto: Natalie Gerami / Sveriges radio

Internationellt utbildningsprogram vill öka tillgången till toaletter och vatten i fem länder

1:10 min

En internationell utbildning om hållbart vatten och avlopp gör idag sitt stopp i Gävle. Målet är att mer hållbar vattenförsörjning i de fattigaste delarna av Tanzania, Uganda, Kenya, Rwanda och Zambia.

Just nu pågår ett internationellt avancerat utbildningsprogram på temat "Sustainable Urban Water and Sanitation Services - Africa", i samarbete med NIRAS och WaterAid, och finansierat av Sida.

Deltagarna kommer från myndigheter, ministerium, vatten och avlopps-bolag och organisationer i civila samhället. Fem länder i Afrika är representerade: Tanzania, Uganda, Kenya, Rwanda och Zambia.

Som en del i programmet så spenderar deltagarna tre veckor här i Sverige, och på onsdagen var de i Gävle.

Hör intervjun med Irene Mwase, legal services manager på National Water & Sewerage Corporation i Uganda, i ljudklippet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista