Polisbilar och avspärrningsband, ett skolfoto på Tova Moberg och en polishund som söker i en vägkant.
I dag genomförs en syn på gården i Fränö där Tova Moberg hittades död. Bilderna ovan från platsen togs i maj. Foto: Privat/Christian Höijer/Sveriges Radio

Tingsrätten besöker platsen där Tova Moberg mördades

0:29 min

I dag återupptogs huvudförhandlingen i Hudiksvalls tingsrätt mot den 22-årige man som står åtalad för mordet på 19-åriga Tova Moberg. Bland annat genomförs en syn på gården där Tova mördades.

Åklagare Christer Sammens fortsatte i dag med sin sakframställan där han bland annat redovisade vad som talar för att Tova Mobergs expojkvän är skyldig till mord.

Tingsrätten ska även göra en syn på gården i Fränö där Tova mördades den 14 maj.

Åklagare Christer Sammens förklarar varför:

– Även om man ser bilder och fotografier från det här stället så kan man ändå inte få samma upplevelse av det som om man är på platsen, säger Christer Sammens.

Nu har det kommit en hel del snö och det ser helt annorlunda ut jämfört med i maj – blir det inte en annan bild av platsen då?

– Det är klart att det varit bättre om det inte hade kommit snö, men jag tycker ändå inte att det spelar så stor roll i sammanhanget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista