Person sitter med hetta och grön tröja
1 av 3
Gefleorten går samman med Arla. Foto: Anton Leck/Sveriges Radio
två män i skjorta skär en tårta
2 av 3
Gefleortens vd Magnus Lindberg och Arlas Sverigechef Patrik Hansson. Foto: Anton Leck/Sveriges Radio
två tjejer, grön vägg
3 av 3
Elisabeth Jennerberg, maskinoperatör och Anna Holmgren Skiftsamordnare, medger att det funnits oro. Foto: Anton Leck/Sveriges Radio

Tårtkalas när Gefleortens blev Arla

1:51 min

I dag blev det klart att Sveriges äldsta mejeriföretag, Gefleortens går samman med Arla. Personalen vid Gävlemejeriet fick under dagen tårta och en dragning av deras nya Sverigechef.

Under eftermiddagen har Gefleortens vd Magnus Lindberg och Arlas Sverigechef Patrik Hansson skrivit under avtalet om ett samgående. Literpriset som bönderna får betalt kommer att bli högre, och en fortsatt produktion på mejeriet i Gävle är säkrad.

Arla har samarbetat med andra lokala producenter i landet bland annat på Gotland. Och Arlas Sverigechef Patrik Hansson menar att Arla är väl förberedda att ta över Gefleorten. 

– Vi är förberedda och det är viktigt för oss att behålla själen i bolaget, säger Patrik Hansson. 

Och förtroendet hos personalens har Sverige chefen Patrik Hansson fått, men Elisabeth Jennerberg, maskinoperatör på mejeriet menar att det har funnits en oro under resan. 

– Jag var fundersam i början och tänkte nu läggs allting ner, säger Elisabeth Jennerberg.

Och Anna Holmgren skiftsamordnare på mejeriet håller med.

– Vi hoppas bara att dom håller vad de lovat, säger Anna Holmgren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista