Finns ingen teknisk bevisning som binder 22-åringen till mordet på Tova Moberg säger försvarsadvokat Bo Karlsson.
Finns ingen teknisk bevisning som binder 22-åringen till mordet på Tova Moberg säger försvarsadvokat Bo Karlsson.

Försvarsadvokaten: Kan finnas en annan gärningsman

Advokat Bo Karlsson: Det kan tala för att fler personer agerat.
1:13 min

Det finns flera omständigheter som talar för att det kan finnas en annan gärningsman som mördade Tova. Det sa försvarsadvokat Bo Karlsson i sin sakframställan idag.

 Det blev känslosamt mot slutet av andra rättegångsdagen när Tovas föräldrar hördes. Tovas mamma bröt snyftande ihop när hon berättade hur de letade och letade men inte kunde hitta dottern.

Det blev också känslosamt när åklagare Christer Sammens läste några stycken ur Tovas dagbok där hon skriver att hon är rädd för sin pojkvän och tror han kommer att slå ihjäl henne.

Idag höll även försvaret sin sakframställan. Advokat Bo Karlsson pekade på några omständigheter han tyckte var märkliga. Bland annat att Tovas telefon kopplat upp mot en mast långt från Fränö strax innan den stängdes av. Advokaten menade att det berodde på att hon inte var på gården.

Han menade också att avsaknaden av blodspår inomhus på golv och inne i förråd var märkligt och en brist i åklagarens förundersökning.

– Finns det inga spår så finns det inga spår och det är märkligt. Det skulle kunna tala för att det är fler som agerat kan jag tycka säger advokat Bo Karlsson.

Den åtalade har hela tiden nekat till att ha mördat Tova. Han påstår att han slocknat och inte vet vad som hänt henne. Men åklagare Christer Sammens visade i sin sakframställan att det inte stämmer. Bland annat har 22-åringen haft både sms och telefonkontakt med sina två inneboende under natten där han säger att de absolut inte får komma hem. 

– Det talar snarare för min sak, just de kontakterna han haft, då han försöker avleda och hindra folk från att komma dit. Han har inte varit sovande den tiden.

Vad har han gjort under den här tiden då enligt din uppfattning?

–Det är då jag menar att brottet skett och undanskaffandet av kroppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".