Johan Färnstrand
Arbetet med regelefterlevnad är ett ständigt pågående arbete menar regiondirektören Johan Färnstrand. Foto: Stewen Quigley

Regiondirektören om alkoholen på arbetstid: "Vi ska leva som vi lär"

0:55 min

I somras bjöds anställda på Region Gävleborgs marknadsenhet på alkohol under arbetstid av enhetschefen enligt säkra källor till P4 Gävleborg.

Reaktionerna har varit starka sen P4 Gävleborgs avslöjande om hur en enhetschef på Region Gävleborg bjudit sina anställda på alkohol under arbetstid. Moderaternas regionråd i opposition Patrik Stenvard kallade det i förra veckan för oacceptabelt.

Regiondirektören Johan Färnstrand vill inte föregå den interna utredningen och kommentera detaljer i det som hänt. Men menar att han ser allvarligt på det och att Region Gävleborg alltid ska sträva efter att efterleva dom regler finns.

– Jag har svårt att kommentera fallet, men för både anställda och chefer så står det i våra föreskrifter att vi ska inte dricka alkohol på arbetstid.

Arbetet med regelefterlevnad är ständigt pågående menar regiondirektören Johan Färnstrand. Personligen tycker han inte att det är bra när regler bryts och förstår känslan som det ger regionens invånare.

– Det har jag all respekt för.

Hur tror du att det påverkar synen på Region Gävleborg?

– Inte positivt, säger Regiondirektören Johan Färnstrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista