Den åtalade expojkvännen förs in i Hudiksvalls tingsrätt under en av förhandlingsdagarna.
1 av 2
Den åtalade expojkvännen förs in i Hudiksvalls tingsrätt under en av förhandlingsdagarna. Foto: Agneta Sundberg / Sveriges radio
den misstänkte förs in i rättssalen i Hudiksvalls tingsrätt. Han är klädd i vit, långärmad t-shirt och beiga chinos. polisbilar står runt omkring samt en bil från kriminalvården.
2 av 2
Under onsdagen hölls förhör med ex-pojkvännen som misstänks ha mördat Tova Moberg. Foto: Agneta Sundberg / Sveriges radio
Mordet på Tova Moberg

Expojkvännen pressas av åklagaren – kommer med helt nya uppgifter

Agneta Sundberg, reporter: Expojkvännen är stundvis detaljrik när han berättar om kvällen
1:26 min

På onsdagen fortsatte rättegången om mordet på Tova Moberg i Sörforsa utanför Hudiksvall. Under förmiddagen pressades den åtalade expojkvännen av åklagare Christer Sammens.

Den åtalade expojkvännens berättelse om vad som hände på gården under kvällen då Tova dog flyter på. Emellanåt är han detaljrik. Men när åklagare Christer Sammens pressar den honom på olika uppgifter har den misstänkte ingen förklaring, utan skyller på minnesluckor på grund av stora mängder alkohol och droger.

– Jag ger inte så mycket för hans nya uppgifter eftersom de (polisen, reds anm) har förhört honom i ett halvårs tid, så jag är lite förvånad att de kommer, säger åklagare Christer Sammens. 

Expojkvännen är helt på det klara med att det inte var han som mördade Tova Moberg. Han fortsätter att hävda att hon åkt från gården och att en tredje person kommit dit – en person som man enligt expojkvännen "inte pratar om". Detta hävdar dock åklagare Christer Sammens är en helt påhittad uppgift. 

Åklagaren hänvisar till telefonlistor som visar att Tova varit kvar på gården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".