Huvuddomaren Christoffer Aidesjö i aktion.
Huvuddomaren Christoffer Aidesjö i aktion. Foto: Pernilla Wahlman/TT

Bandydomare: Ibland är det vissa som går över gränsen

1:11 min

Elitseriedomaren Christoffer Aidesjö är en av dem som inlett karriären med att döma i ungdomsturneringen Mini World Cup i Bollnäs. Han är kritisk till hur vissa runt bandyn beter sig.

Problemet med domarbristen i bandysverige börjar lösa sig tack vare ungdomsturneringen Mini World Cup som spelas i Bollnäs i november varje år.

En av dem som har gått via den turneringen för att nå dit han är i dag är elitseriedomaren Christoffer Aidesjö.

– Det är en väldigt intensiv helg med mycket matcher och man gjorde inget annat än att döma bandy. Det var väldigt roligt och det var ingen som klagade på en vad jag kommer ihåg, säger Christoffer Aidesjö.

Han är dock kritisk till hur vissa runt bandyn beter sig i dag. 

– Tyvärr har man blivit mer och mer van med att det sägs vissa saker och jag kan tycka att det har blivit lite för mycket. Ibland är det vissa som går över gränsen, säger Christoffer Aidesjö.

Han berättar att det främst är spelare och ledares beteende han märker eftersom de är närmast.

– Sedan vet man ju att publiken säger ännu värre saker, det är väl en anledning till att det är domarbrist i bandyn också.

Christoffer Aidesjö berättar att han själv varit nära att helt sluta med att döma bandy på grund av vad han tvingats höra på isen.

– Det är faktiskt en av anledningarna till att jag tog mitt sabbatsår för två år sedan. Jag tröttnade på det och tyckte inte det var roligt längre, säger Christoffer Aidesjö som nu dock är tillbaka på isen igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista