Arkivbild. Foto: TT
Arkivbild. Foto: TT

Hagaströms skridskoklubb längtar efter konstfrusen oval

1:01 min

Igår beslutade Kultur- och fritidsnämnden i Gävle att på nytt utreda ett bygge av en ny konstfrusen skridskobana. Framförallt är det Hagaströms skridskoklubb som har efterfrågat bättre träningsmöjligheter.

Pelle Hallberg är ordförande i Hagaströms skridskoklubb och han menar att det finns ett behov av en 400 meter lång is-oval.

– Gävle har en så stor befolkningsmängd nu så det krävs också allmänhetens-åkning-is som man alltid kan komma till och åka skridsko på, säger Pelle Hallberg.

Han pekar också på att skridskoklubbens medlemmar behöver bättre träningsförhållanden.

– Ingen av våra åkare har åkt en raksträcka längre än en hockeyrink sedan slutet av oktober när vi var på träningsläger. Vi har 45-50 minuter på Gavlerinken på torsdagar.

Pelle Hallberg är glad att Gävle kommun nu till slut har tagit tag i frågan.

– Vi har hållit på och jobbat med det här i 35 år och har gjort egna utredningar, men kommunen har inte gjort något speciellt, så det är jättebra. Utredningen från Gavlefastigheter är väldigt bra också, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista