Äldre person låser dörr.
1 av 2
Någon eller några utger sig för att komma från Brandskyddsföreningen i Gävleborg när de knackar på hos äldre och vill sälja brandsläckare i Sandviken. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Under Fredagsförmiddagen kom det ett oroande samtal till verksamhetsledaren Torbjörn Wannqvist på Brandskyddsföreningen i Gävleborg.
2 av 2
Under Fredagsförmiddagen kom det ett oroande samtal till verksamhetsledaren Torbjörn Wannqvist på Brandskyddsföreningen i Gävleborg. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Brandskyddsbedragare knackar på hos äldre i Sandviken

Torbjörn Wannqvist, Brandskyddsföreningen: Det är liksom inte acceptabelt
1:16 min

Någon eller några utger sig för att komma från Brandskyddsföreningen i Gävleborg när de knackar på hos äldre och vill sälja brandsläckare i Sandviken.

Under Fredagsförmiddagen kom det ett oroande samtal till verksamhetsledaren Torbjörn Wannqvist på Brandskyddsföreningen i Gävleborg. Någon eller några går och knackar dörr hos äldre i Sandviken för att sälja brandsläckare i föreningens namn.

– Dom passar på den här tiden på året och försöker sälja dom här brandsläckarna, dom lurar folk tycker vi.

Några släckare från Brandskyddsföreningen är det inte tal om. Man säljer nämligen inte några släckare. Att man använder föreningens goda rykte upprör Torbjörn Wannqvist som nu vill varna andra.

– Det är liksom inte acceptabelt, vi håller inte på med försäljning. Det är någon som försöker dra nytta av vårat varumärke.

Det kan däremot vara så att brandskyddsföreningen kommer och knackar på din dörr. Men då inte för att sälja något. Utan för att hjälpa dig med en gratis brandskyddsbesiktning. Men då knackas det inte på några dörrar i Sandviken.

– Vi har ett projekt på gång nu i Hudiksvall där vi gör hembesök, men vi kommer aldrig att hålla på med nån försäljning, säger Torbjörn Wannqvist på Brandskyddsföreningen i Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".