Det känns jättebra säger Robert Lindgren klubbchef för Bollnäs bandy.
Det känns jättebra säger Robert Lindgren klubbchef för Bollnäs bandy. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Bollnäs kommun säger ja till bandyhall på SJ-området

1:13 min

I kväll blev det klart att Bollnäs bandy får köpa Bro 4:4 av kommunen för att bygga en bandyhall.

Frågan om en bandyhall i Bollnäs har debatterats i tio år. Det har varit diskussioner var den ska ligga, på Sävstaås eller gamla SJ-området, Bro 4:4 och vem som ska betala, kommunen eller en privat finansiär.

I november kunde Bollnäs bandy presentera samarbetspartnern, Samhällsbyggnadsbolaget Norden. Tanken är att de finansierar bygget och hyr ut till kommunen för en kostnad av 7 miljoner om året i 25 år.

Efter två och en halvtimmes debatterande av många talare röstade kommunfullmäktige till slut ja till en försäljning av Bro 4:4, gamla SJ-området, till Bollnäs bandy.

Efter votering blev sa 35 ledamöter ja, 7 nej och tre avstod från att rösta. 

Liberalerna och Miljöpartiet röstade emot medan Vänsterpartiet och Socialdemokraterna var splittrat.

Liberalerna ville ha ett omtag för en hall på Sävstaås och ville även att kommunen ska samverka med privata aktörer för att utveckla SJ-området Bro 4:4 för bland annat utbildning, hantverk och kultur.

Nu startar arbetet med att ta fram en detaljplan över området och därefter rivning, sanering och bygge. När en bandyhall kan stå färdigt är oklart, men kommer att dröja åtminstone två till tre år. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista