André Myhrer i Alta Badia.
André Myhrer, förra året i Alta Badia. Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Guide: Parallellstorslalom i Alta Badia

Sänds kl. 11.32 - 11.32

En ovanlig tävlingsform där André Myhrer tidigare har imponerat.

Plats: Alta Badia i Dolomiterna, en del av Alperna i Italien.
Gren: Parallellstorslalom. En utslagstävling där 32 åkare ställer upp och möts två och två. Finalvinnaren får 100 poäng, som i en vanlig världscuptävling.
När: kl. 18.30.
Vi sänder: I Sportextra i P4.

Favoriter:

Marcel Hirscher har vunnit den totala världscupen sex år i rad och storslalomcupen fyra av de åren. Nu kommer han till start med tre decembersegrar i bagaget, den senaste så sent som i går i storslalom. I parallellstorslalom har det dock gått oväntat trögt för österrikaren: Han har blivit utslagen direkt båda gångerna tävlingen körts.

Henrik Kristoffersen har tillsammans med Hirscher dominerat teknikgrenarna hittills. Norrmannen har fyra andraplatser på fem tävlingar, men väntar fortfarande på årets första seger.

André Myhrer har haft en ojämn start på säsongen. En tredjeplats i slalom, men annars blygsamma resultat. När det gäller åk i duellform verkar han dock tända till, vilket hans tidigare resultat i Alta Badia bevisar. Myhrer blev trea 2015 och femma förra året. Båda gångerna slogs han ut av vinnaren (Kjetil Jansrud och Cyprien Sarrazin).

Svenskt i backen:

Förutom Myhrer kommer även Matts Olsson till start. Olsson gjorde sitt bästa resultat för året i går, när han blev sexa i storslalomen. Han kom på plats 17 i fjolårets parallelltävling.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista