Arne "Spar-Arne" Evertsson.
Arne "Spar-Arne" Evertsson. Foto: SVT

Hoforshandlare ryter ifrån mot skippad kontanthantering

0:45 min

Fler banker slopar kontanthanteringen och det är inte längre bara ett problem för glesbygden. Dagligvaruhandlaren Arne "Spar-Arne" Evertsson i Hofors är en av dem som reagerar på bankernas beslut.

– Den här situationen ger missnöjda kunder samtidigt som det visar upp en girighet från bankernas sida. De tjänar pengar på oss konsumenter men de ställer inte upp med någon samhällsservice längre. Det har man flyttat över till framförallt dagligvaruhandeln.

Det säger dagligvaruhandlaren Arne "Spar-Arne" Evertsson. En av de som reagerat på att även Hofors och Ockelbo nu saknar ett bankkontor där det går att sätta in eller ta ut pengar.

Hur har ni fått lösa det här?

– Vi gör så att vissa utav företagen fortfarande köper växel utav värdetransportbolagen, medan andra av oss köper och säljer växel till varandra. Det funkar men det tar både lite tid och det innebär också en säkerhetsrisk, säger Arne Evertsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista