Expojvännen fortsätter att neka till brott och hävdar att han agerat i nödvärn, en förklaring som advokat KG Myhrberg inte köper.
Expojvännen fortsätter att neka till brott och hävdar att han agerat i nödvärn, en förklaring som advokat KG Myhrberg inte köper. Foto: Mats Andersson/TT

15 fall av hot och misshandel mot Tova Moberg togs upp i rätten idag – expojkvännen hävdar nödvärn

K-G Myhrberg, Advokat: Jag har svårt att förstå varför han fortsätter att neka
1:07 min

Under tisdagen fortsatte rättegången i Hudiksvalls tingsrätt mot Tova Mobergs expojkvän och handlade om den andra åtalspunkten grov kvinnofridskränkning.

När åklagare Christer Sammens redogjorde för de 15 tillfällen som han menar att pojkvännen har hotat och misshandlat Tova blev det känslosamt i rättssalen. Advokat K-G Myhrberg är målsägandebiträde för Tovas föräldrar och menar att föräldrarna har det tufft men kämpar på.

– Dom har ett starkt intresse av att få veta sanningen om vad som hänt deras dotter, och därför kämpar dom på.

Det blev tufft för Tovas mamma och pappa när åklagare Christer Sammens visade bilder på Tovas blåmärken och läste högt ur hennes dagbok. Där beskriver hon flera tillfällen då hon blivit hotad, slagen och strypt av sin pojkvän.

Jag trodde inte det var så hemskt.

När Tovas mamma förhörs säger hon "de märken jag sett på hennes hals trodde jag var sugmärken men nu när jag hört hur mycket han försökt strypa henne förstår jag. "Jag trodde inte det var så hemskt" fortsätter hon.

Expojvännen fortsätter att neka till brott och hävdar att han agerat i nödvärn, en förklaring som advokat KG Myhrberg inte köper.

– Jag har svårt att förstå varför han fortsätter att neka, bevisningen är så väl dokumenterad av Tova i hennes dagbok och de fotografier som finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".