Emil Jönsson under ett lopp.
Emil Jönsson i aktion. Foto: Anders Wiklund/TT

Här är den svenska Tour de Ski-truppen

Sju herrar och sex damer representerar Sverige. Fyra av åkarna är från Gävleborg.

De lokala åkarna är Emil Jönsson från Årsunda, Daniel Richardsson från Iggesund, Maria Nordström från Gävle och Evelina Settlin från Hudiksvall.

Truppen:
Jens Burman
Gustav Eriksson
Calle Halfvarsson
Marcus Hellner
Emil Jönsson
Daniel Rickardsson
Oskar Svensson

Anna Haag
Maria Nordström
Evelina Settlin
Linn Sömskar
Emma Wikén
Jennie Öberg

– Vi har ett intressant lag på både herr- och damsidan, med en blandning av yngre och mer erfarna åkare. Flera av tjejerna är duktig i både sprint och distans, bland andra Evelina Settlin och Linn Sömskar, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Calle Halfvarsson som är bäste svensk i världscupen har bestämt sig för att delta efter att ha missat tävlingarna i Davos på grund av magsjuka. Även Daniel Rickardsson och Marcus Hellner.

På damsidan så får Jennie Öberg göra säsongsdebut. De stora stjärnorna uteblir dock. Världscupledaren Charlotte Kalla berättade redan i maj att hon avstår eftersom tävlingarna ligger för nära OS. Inte heller Stina Nilsson, som leder sprintcupen, ställer upp.

Touren inleds 30 december med sprint i fri stil och avslutas 7 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".