Expojvännen fortsätter att neka till brott och hävdar att han agerat i nödvärn, en förklaring som advokat KG Myhrberg inte köper.
Fram till att domen kan fastställs ska pojkvännen vara fortsatt häktad. Foto: Mats Andersson/TT

Tovas pojkvän är skyldig till mordet

0:41 min

Efter en timme och trettio minuters överläggning kom Hudiksvalls tingsrätt fram till att det finns övertygande bevisning att Tovas pojkvän är skyldig till mordet på henne.

På torsdag kväll avslutades den nio dagar långa rättegången om mordet på Tova Moberg. Innan dom kan meddelas ska pojkvännen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att bestämma om han kan dömas till fängelse och den tar minst fyra veckor.

Fram till att domen kan fastställs ska pojkvännen vara fortsatt häktad. Advokat K-G Myhrberg är målsägandebiträde för Tovas föräldrar och menar att beslutet var väntat och välkommet.

– Under dom här dagarna tycker jag att misstankarna har stärkts dag för dag, det här är en oerhörd lättnad för dom målsägande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista