Kollage bild på Brynässpelare och Britt-Marie Johansson.
I kväll får 200 barn gå gratis och se Brynäs möta Färjestad. Foto: Kollage.

200 barn får fira vit jul med Brynäsmatch

1:11 min

I dag möter Brynäs, Färjestad på hemmaplan i Gävle. Med på hockeymatchen är 200 barn och unga som fått biljett från Gävle kommun som en del av nykterhetskampanjen Vit Jul.

Britt-Marie Johansson, ordförande för nykterhetsorganisationen IOGT-NTO i Gävleborg, är med och arrangerar Brynäsbesöket för barnen.

– Det här blir ett fantastiskt tillfälle för många familjer att komma på en hockeymatch, vilket man kanske inte skulle göra annars. De har sett det som en extra julklapp i år, säger hon.

I samband med hockeymatchen får IOGT-NTO och barnen låna lokal av Brynäs, för att gemensamt fika och prata om kampanjen. Britt-Marie Johansson tycker det är viktigt att uppmärksamma alkoholnormerna kring julen.

– Vi tycker att det här har varit ett jättebra initiativ av Brynäs, för det här är samtidigt ett tillfälle när alkoholnormen verkligen kommer i fokus. Man ifrågasätter den väldigt tydligt genom att ha ett nyktert evenemang på ett evenemang som vanligtvis inte kopplas ihop med just nykterhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista