Personerna bakom utställningen poserar framför några av fotografierna
1 av 3
Juryordförande Birgit Elonen, art director Sebastian Österman, Gävlebon Sanaz Häffner Malekkhaiat och fotografen Albin Bogren är några av personerna bakom utställningen 100 Gävlebor. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio
Sanaz Häffner Malekkhaiat nominerades av sin mamma och förevigades som Gävlebo efter att ha blivit utvald av juryn.
2 av 3
Sanaz Häffner Malekkhaiat nominerades av sin mamma och förevigades som Gävlebo efter att ha blivit utvald av juryn. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio
Efter mellandagarnas vernissage kommer fotografierna att ställas ut på olika offentliga utrymmen i Gävle.
3 av 3
Efter mellandagarnas vernissage kommer fotografierna att ställas ut på olika offentliga utrymmen i Gävle. Foto: Felix Blom/Sveriges Radio

100 Gävlebor fotograferade och redo för utställning

Birgit Elonen, juryordförande: Vi har haft 300 nomineringar
1:04 min

Som en del i Gävle kommuns firande att nu vara 100 000 invånare har Gävlebor fått nominera Gävlebor att bli en av de 100 ansikten utåt för kommunen. Nu är arbetet färdigt och redo för vernissage.

Drygt 300 nomineringar kom in när Gävle kommun uppmanade sina invånare att höra av sig om Gävlebor som betytt mycket för dom. Resultatet är nu färdigt att presenteras i form av 100 porträtt på nuvarande och tidigare boenden i Gävle. Ordförande i nomineringsjuryn Birgit Elonen beskriver det som ett jättejobb som nu är färdigt.

– Det har varit jättespännande. I urvalet av alla nomineringar har vi inte sätt några ansikten på dom som plockats ut, och nu har vi 100 bra representanter.

Bilderna kommer efter Onsdagens vernissage på gasklockorna att skickas ut runt om i kommunen och visas upp i vardagen.

– Under hela 2018 kommer dom finnas på öppna platser, så har du vägarna förbi konserthuset, gavlehovshallen eller liknande så kommer man kunna möta dom här fantastiska Gävleborna på plats, säger Sebastian Österman, art director på Gävle kommun.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".