Försök att resa fotbollshallen i Ljusdal.
Nu görs försök att resa fotbollshallen i Ljusdal. Foto: Marie Isodorsson, ledamot styrelsen BL Arena.

BL Arena misstänker att fotbollshallen utsatts för skadegörelse

2:04 min

Nu finns misstankar om att den uppblåsbara fotbollshallen som rasade samma i fredags förmiddag i Ljusdal kan ha utsatts för sabotage. Detta eftersom man upptäckt flera hål.

– Det är flera olika hål som man har hittat, vi misstänker skadegörelse, vilket gjorde att vi polisanmälde det här igår och vi hade polisen på plats så att dom fick dokumentera. Det ser ut som att det kan ha skett med kniv eller liknande. Sen är det förmodligen även hål som skett när arenan har kollapsat, säger Markus Evensson ledamot i BL Arenas styrelse.

Omkring 150 personer är på plats och arbetar ideellt med att resa den uppblåsbara fotbollshallen.

– Skadorna är stora och inuti vet vi inte alls hur det ser ut, hålen har ju gått att laga och vi hoppas att det nu går att få i luft och resa hallen. Det kan vara jättemycket skador inuti, säger Markus Evensson ledamot i BL Arenas styrelse.

Det är fortfarande mycket oklart hur stora skador läktare, lysarmatur har fått på grund av arenans kollaps. Arenan används av många klubbar som nu står utan arena.

– Det känns fördjävligt om det är någon som har gått förbi och skurit ett antal hål så att den har kollapsat och gått sönder. Det är hemskt och jättetråkigt att vi ska avsluta 2017 på det här sättet, säger Markus Evensson ledamot i BL Arenas styrelse.

Ingen kom till skada när det enorma uppblåsbara tältet, som används som fotbollsplan av Ljusdals IF, säckade ihop på fredagen.

– Nu ska tältet försöka resas, man blåser in luft och så får vi se om det kommer att resa sig som det ska. Det är så många om och men som kan ske under dagen så vi kan bara avvakta och se hur arbetet fortskrider, säger Markus Evensson ledamot i BL Arenas styrelse.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista