Myhrer nia i Zagreb: "Inte där jag vill vara"

1:19 min

André Myhrer från Bergsjö vann ju parallellslalomen i Oslo på nyårsdagen - men fick det inte att stämma i Zagreb. Svensken var över två sekunder efter österrikiske segraren Marcel Hirscher, på nionde plats.
– Jag är inte där jag vill vara, sade han.

André Myhrer kom till världscupslalomen i Kroatien med en färsk seger i bagaget - men självförtroendet från tävlingen i Holmenkollen på nyårsdagen räckte inte långt på det oroliga underlaget i Zagreb.

Snön saltades i värmen och precis som i onsdagens damtävling blev det stora tidsavstånd mellan åkarna.

Myhrer förstörde sina chanser till en topplacering när han sladdade in 1,99 sekunder bakom ledande österrikaren Michael Matt i det första åket.
– Underlaget är svåråkt, greppet släpper men så hugger det till ibland. Jag fick inget driv och kom sent i linjen hela vägen, sade svensken till SVT.

I det andra - efter en justering av pjäxorna - fungerade åkningen något bättre men avancemanget i resultatlistan blev marginell, från 13:e till nionde plats.

Till slut skilde 2,36 sekunder upp till Marcel Hirscher, som klev förbi landsmannen Matt och tog sin 50:e seger i världscupen.
– Det är ett okej resultat men jag saknar känslan av att bara kunna gå på, att det flyter. Det stämmer inte fullt, sade Myhrer.

Det är flera detaljer som ska rättas till inför OS.
– Det är lite material, lite tajming. Det är många parametrar. Jag får gräva lite djupare i Adelboden (storslalom på lördag och slalom på söndag) så får vi se, sade han.

Dålig fart på Hargin
Mattias Hargin var distanserad med ytterligare tolv hundradelar efter första åket och fick inte fart på skidorna i det andra heller. Han slutade på 16:e plats, 2,86 sekunder efter Hirscher.

Henrik Kristoffersen, Norge, gjorde den österrikiska toppduon sällskap på prispallen.