Brynäs vann överlägset över "Bulans" Luleå

0:35 min

Brynäs fortsätter vara överlägset gamle tränaren Thomas "Bulan" Berglunds Luleå och vann det tredje mötet med 4-1.

Thomas "Bulan" Berglund ledde sånär Brynäs till SM-guld förra säsongen, men laget föll i finalen mot HV71.

Inför den här SHL-säsongen vände den 48-årige Piteåsonen hem till Luleå där dryga första halvan av säsongen varit långt ifrån en framgångssaga.

2018 har också inletts på sämsta vis: 3-5-förlusten borta mot Mora i tisdags följdes upp med 1-4 borta mot Brynäs under torsdagen.

-Jag tycker vi gör en bra match, speciellt de två sista perioderna då jag tycker vi är bättre än Brynäs, sade Thomas Berglund till C More.

Stor matchhjälte för Brynäs var centern Jonathan Granström som noterades för två mål - varav det sista i tom bur - och en assist.

-Vi har vänt på väldigt mycket sedan början av säsongen. Även om vi inte gör vår bästa match tycker jag ändå vi förtjänar att vinna, sade 31-årige Granström, som passade på att hälsa hem på sin mors 60-årsdag i C Mores sändning.

Efter 6-1-segern borta och 6-0-segern hemma i "back to back"-matcherna i december har nu Brynäs tre överlägsna segrar, och den totala målskillnaden 16-2, i mötena med SM-silvertränaren "Bulans" Luleå den här säsongen.

Brynäs amerikanske back Ryan Gunderson, som på nyårsdagen togs ut i USA:s OS-lag, tvingades utgå med en fingerskada sedan han täckt ett skott i samband med Luleås 1-3-reducering i mitten av den tredje perioden.

32-åringen fördes till sjukhus i Gävle med ett befarat brutet finger och OS i Pyeongchang kan vara i fara.

-Enligt vårt medicinska team stod ett finger rakt ut, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till TT.