När Birgitta Bergström från Gävle var 16 år dejtade hon flickidolen Paul Anka.
När Birgitta Bergström från Gävle var 16 år dejtade hon flickidolen Paul Anka. Foto: Catrin Landén/Sveriges radio och TT

Birgitta var tillsammans med Paul Anka

Birgitta Bergström dejtade Paul Anka
3:21 min

Birgitta Bergström från Gävle var som 16-åring tillsammans med den store flickidolen Paul Anka.

– Han var nog min första stora förälskelse.

Birgitta Bergström var Furuviksbarn som liten och umgicks mycket med cirkusartister. Bland annat lärde hon känna ett par från USA och dem fick hon 1959 följa med till Gröna Lund där de skulle uppträda.

På Gröna Lund skulle även Paul Anka, en av dåtidens stora flickidoler, uppträda och han och Birgitta lärde känna varandra. En tid senare uppträdde Paul Anka även i Furuviksparken och där fanns Birgitta och välkomnade honom. Efter Furuviksbesöket följde Birgitta med Paul Anka till Stockholm där de umgicks tills han lämnade landet, och när han åkte bytte de telefonnummer och adress och höll kontakten. 

– Han sa till och med i tidningsintervjuer att han hade en flickvän, Birgitta från Sverige.

Två år senare när Paul Anka kom tillbaka till Sverige fanns Birgitta på plats för att möta honom på Arlanda. Men för att få till det mötet fick hon dra till med en vit lögn. Hör henne berätta om det i ljudfilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".