David Norell-Hussein blir ny klubbdirektör för Gefle IF. Malin Rogström ör tf ordförande i Gefle IF fotboll.
David Norell-Hussein blir ny klubbdirektör för Gefle IF. Malin Rogström ör tf ordförande i Gefle IF fotboll. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges radio

David Norell-Hussein blir ny klubbdirektör för Gefle IF

2:15 min

I dag presenterade Gefle IF David Norell-Hussein som ny klubbdirektör för föreningen.

– Det finns egentligen två anledningar till att jag tog det här jobbet. Den ena är att det är min moderklubb, där jag har varit spelare och tränare. Det är klubben i mitt hjärta. Det andra är att jag har yrkeserfarenheten och utbildningsbakgrunden för att kunna axla den här rollen.

David Norell-Hussein är 33 år och har en bakgrund i Gefle IF fotboll där han spelat i så väl pojk- som juniorlag samt funnits med i A-truppen under 2004. Hans yrkesbakgrund finns framförallt inom marknadsföring och sälj, både från idrottsvärlden och inom IT-branschen.

– Vi är mycket glada och stolta över att få in David Norell-Hussein i föreningen, säger Malin Rogström tf ordf i Gefle IF fotboll, i ett uttalande på klubbens hemsida.

– Vi är övertygade om att David med sin utbildning inom sports management och med sin bakgrund i så väl näringsliv som föreningsliv kan bidra till en mycket positiv utveckling av föreningen, fortsätter hon.

David Norell-Hussein tillträder positionen som klubbdirektör i Gefle IF fotboll 12 februari.

– Jag har stora ambitioner och ett långsiktigt perspektiv på det här, sen har vi många kortsiktiga utmaningar. Det gäller att få en stabilitet och en ekonomi i balans, säger David Norell-Hussein.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista