Slutscen ur Trollkarlen från Oz med Glada Hudik-teatern
1 av 3
Slutscen ur Trollkarlen från Oz som Glada Hudik-teatern ger på Storsjöteatern i Östersund 13,14 och 15 maj 2018. Foto: Emma Svensson/Creative Commons
Några glada unga män dansar i kontorsmiljö
2 av 3
Fotbollslirarna Sam Mensiro, Douglas Bergqvist, Alhaji Gero, Jamie Hopcutt och Curtis Edwards i Östersunds FK genrepar inför förra årets kulturföreställning. Foto: Björn Nordquist/Sveriges Radio
Pär Johansson är grundare till Glada Hudik-teatern.
3 av 3
Pär Johansson är grundare till Glada Hudik-teatern.

Glada Hudik och Östersunds FK gör musikal ihop

1:52 min

Östersunds fotbollsklubb och Glada Hudik-teatern sätter upp en musikal tillsammans.

– Jag tycker den här korsbefruktningen är väldigt rolig, säger Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern.

Exakt vad musikalen kommer att handla om är inte helt klart.

– Vi kommer jobba fram den här musikalen tillsammans. Jag har sett tidigare produktioner som ÖFK har gjort och de tyder på ett väldigt stort mod, att man verkligen vågar kliva upp i ett annat sammanhang än man är van vid. 

Sedan 2012 har ÖFK gjort årliga kultursatsningar. I fjol presenterade de Sapmi represent, en kväll med rap och jojk ledd av Maxida Märak.

– Vårt arbete bygger på att vi vågar göra det vi inte kan och vågar utmana oss själva och vågar lära oss någonting nytt. Och det påminner om hur Glada Hudik-teatern jobbar, säger Karin Wahlén, kulturcoach i ÖFK.

ÖFK ska spela mot Arsenal 15 februari och 22 februari och efter det kommer det bestämmas när ett första möte mellan fotbollsspelarna och skådespelarna kan ske.

Musikalen kommer att ha premiär i november i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista