Den röda streckningen, Kyrksjönäsvägen föreslås bli ny genomfartsled i Ljusdal.
Den röda streckningen, Kyrksjönäsvägen föreslås bli ny genomfartsled i Ljusdal. Foto: Trafikverkets karta

Kyrksjönäsvägen kan bli ny genomfartsled i centrala Ljusdal

1:10 min

Det planeras för en ny genomfart i Ljusdal. Riksväg 84 går idag genom Ljusdals centrum men Trafikverket har tagit fram ett förslag som innebär att genomfarten leds om via Kyrksjönäsvägen, alltså förbi idrottsplatsen, Folkparken och ett koloniområde.

Under onsdag kväll hölls ett samrådsmöte i kommunhuset. På plats fanns bland annat trafikverkets projektingenjör och kommunens planingenjör för att informera allmänheten.

Lars Molin (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Ljusdal konstaterade att många berörda fanns på plats för att höra om planerna. Det finns många som är negativa till planerna på en ny genomfartsled. Bland annat företagare, fastighetsägare och handlare i centrum.

– Nu har vi fått se helheten och då gäller det för oss politiker att lyssna på våra invånare. Är de beredda på att göra det här bytet eller ej, säger Lars Molin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista