Joanna Forsling, Clara Beijer Peyerl och Josefine Sundberg.
Joanna Forsling, Clara Beijer Peyerl och Josefine Sundberg vill ha en ny mötesplats för unga i Hudiksvall.

De vill ha en ny mötesplats Hudiksvall

"Vi vill handla istället för att klaga"
1:56 min

Hudiksvallsungdomarna Josefine Sundberg, Joanna Forsling och Clara Beijer Peyerl vill ha en ny mötesplats i Hudiksvall. De har nu skrivit till kommunstyrelsen och frågat om en sådan mötesplats kan bli verklighet i Kulturhuset.

Josefine Sundberg, Joanna Forsling och Clara Beijer Peyerl är alla från Hudiksvall och mellan 16 och 19 år. De upplever att det saknas ett ställe där ungdomar och unga vuxna kan träffas och umgås utan alkohol.

– Vi satt hemma hos Josefine och klagade som vanligt över att det inte fanns något att att göra på kvällarna. Då slog det oss att vi kanske måste ta tag i saken själva, om något skulle hända, berättar Clara Beijer Peyerl.

Sagt och gjort - tjejerna skred till handling: Under tidigare somrar har det funnits något som kallades för Öppen scen på Möljen. Detta var enligt tjejerna något som uppskattades av många och de skulle vilja att Öppen scen på Möljen togs upp igen, men också fortsatte året runt på den nya mötesplatsen.

– Vår bild av en bra mötesplats är ett kvälls- och nattöppet café med en liten scen för kulturella ändamål. En liten spelhörna med kort, pingis och sådant, vore inte heller fel, säger Clara.

I brevet till kommunstyrelsen undrar Josefine, Joanna och Clara om det finns möjlighet att denna mötesplats skulle kunna vara i Kulturhusets lokaler. De undrar också hur de kan gå vidare med den här idén och föreslår ett möte fredag 19 januari.

– Hittills har vi fått ETT svar från Centerpartiets Caroline Schmidt som skulle ta upp saken med kommunchefen. Det känns kul att vårt initiativ har väckt åtminstone någon reaktion, säger Clara Beijer Peyerl. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".