Carina Jarnas som är centrumledare i Ljusdal säger att nittio av hundra medlemsföretag är emot en flytt av genomfartsleden riksväg 84 från Norra Järnvägsgatan till Kyrksjönäsvägen.
Carina Jarnas som är centrumledare i Ljusdal säger att nittio av hundra medlemsföretag är emot en flytt av genomfartsleden riksväg 84 från Norra Järnvägsgatan till Kyrksjönäsvägen. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Centrumförening sågar flytt av genomfartsleden i Ljusdal

1:16 min

De hundra medlemsföretagen i föreningen Ljusdal i centrum är motståndare till en flytt av genomfartsleden Riksväg 84 i centrala Ljusdal.

Just nu hålls ett samråd kring Trafikverkets förslag att dra om genomfartsleden Riksväg 84 i centrala Ljusdal, från norra Järnvägsgatan till Kyrksjönäsvägen.

Centrumföreningen Ljusdal i centrum tycker det är dåligt ur många aspekter.

– Verksamheterna i centrum och den livsnerv som går där kommer att påverkas. Sen är det helt befängt att ha en riksväg vid Älvvallen där våra barn och ungdomar är. Ett friluftsområde där många promenerar. Vi har en hembygdsgård, folkpark och ett fotbollstält där och där ska det vara en riksväg? Tokigt! säger Carina Jarnas, centrumledare i Ljusdal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista