Tommy Sjödin. Foto: TT
Brynäs tränare Tommy Sjödin tyckte INTE att laget skötte sig särskilt bra mot Rögle. Foto: (arkivbild) TT

Jumbolaget besegrade Brynäs

1:58 min

Brynäs snygga segersvit av fem raka trepoängare i SHL fick ett abrupt slut vid torsdagskvällens bortamöte med ligans jumbo Rögle i Ängelholm. Rögle vann med 3-1 och klättrade därmed välförtjänt förbi Karlskrona i botten av tabellen.

Om Rögles supportrar därmed fick glädjefnatt, var förlusten desto mer pinsam för Brynäs. Tränaren Tommy Sjödin hade direkt efter matchen inte särskilt mycket gott att säga om sitt lag:

– Vi gjorde inte de saker vi bestämt oss för att göra för att fungera som ett bra lag. I stället hittade spelarna på en del egna saker som inte fungerade.

Tommy Sjödin har en hel del exempel på de önskade avstegen från den på förhand fastställda speltaktiken:

– Ja, vi vill ju se till att puckarna kommer ner djupt i motståndarnas planhalva. Nu hamnade de i mitten i stället, vilket gav Rögle chans att vända spelet, säger han.

Det ledde i sin tur att Brynäs tvingades till defensiven och förlorade orken att anfalla ordentligt. Till det kom en rad onödiga utvisningar, konstaterar den ganska misslynte Tommy Sjödin:

– De jobbade med klubban i stället för med benen, det är ännu ett exempel på vad som gick fel, säger han.

Brynäs förlust kan bara förklaras av att Rögle spelade mer intensivt och med större vilja i närkamperna än vad gästande Brynäs gjorde. Den berodde inte på underskattning av SHL-ligans jumbolag, försäkrar Tommy Sjödin:

– Nej, vi ändrar inte taktik beroende på motståndare utan trycker inför varje match på det vi ska göra. I dag utförde vi helt enkelt inte våra uppgifter, konstaterar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista