Anna Fagerström är ansvarig utgivare för Ekonomi- och Finansnyheterna, EFN, och Cecilia Adolfssons blir EFN:s ansikte i Gävle.
Anna Fagerström är ansvarig utgivare för Ekonomi- och Finansnyheterna, EFN, och Cecilia Adolfssons blir EFN:s ansikte i Gävle.

Gävle får ny medieaktör

1:04 min

Ekonomi- och Finansnyheterna, EFN, öppnar en redaktion och studio i Gävle.

– Gävle är ju ett bra ställe att ha en redaktion på om man vill nå ut i mellansverige, säger Anna Fagerström, Ansvarig utgivare för EFN.

Cecilia Adolfsson blir den som ska bevaka mellansverige från studion i Gävle som öppnar 1 februari. Hon jobbar just nu som näringslivsutvecklare på Gävle kommun och har tidigare jobbat som reporter och nyhetspresentatör på SVT Gävleborg.

EFN ägs av Handelsbanken och har redan tidigare gjort mindre reportage från Gävle, bland annat om vad som hände när Läkerol lades ned och om den nya Pastillfabriken.

Anna Fagerström är inte orolig för den konkurrens som finns från morgontidningarnas tv-sändningar och SVT Gävleborg.

– Det vi gör är att vi dyker ner lite djupare i ekonominyheter och ser vad som finns bakom kulisserna och vad som ligger bakom olika skeenden, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista