Myhrer
Foto: FABRICE COFFRINI

Myhrer utmanade slalomledarna – ny pallplats

"Det är full fart som gäller"
1:58 min

Även om möjligheterna fanns till en ännu bättre placering, så blev det en ny pallplats för André Myhrer från Bergsjö i världscupslalomen från Wengen, Schweiz.

Efter det första åket var André Myhrer tvåa i söndagens världscupslalom från Wengen i Schweiz. "Fullt ös" var de sista orden Myhrer hörde från sin tränare innan han kastade sig ut för det andra åket, men istället för ös så blev det en något avvaktande Myhrer som tog sig an den isiga slutningen i Wengen. Till slut gick svensken i mål som trea, bakom österrikaren Marcel Hirscher och norske Henrik Kristoffersen.

Kristoffersen körde upp sig i det andra åket, men just nu kan ingen rå på Hirscher som tog sin femte raka världscupseger i slalom.

Resultat:
1. Marcel Hirscher 1:45.45
2. Henrik Kristoffersen +0.93
3. Andre Myhrer +1.72

Slalomtotalen:
1. Marcel Hirscher 554 p
2. Henrik Kristoffersen 435 p
3. Michael Matt 348 p
4. André Myhrer 323 p
5. Luca Aerni 229 p

Hirschers dominans åt sidan så kan man konstatera att det återigen var ett ett fint resultat för Myhrer, som tidigare under säsongen har en tredjeplats som bästa slalomplacering, och nu tre pallplatser totalt. Han har varit högst upp på pallen en gång, det efter att ha vunnit parallellslalomen i Oslo.

Innan OS tar vid så väntar ytterligare två slalomtävlingar och en parallellslalomtävling (i Hammarbybacken) för Myhrer.

Även 23-årige Kristoffer Jakobsen var med i det andra slalomåket i Wengen, men svensken missade en port. Istället för att då avbryta loppet så saxade sig Jakobsen upp för backen, rundade porten, för att till slut gå i mål som 25:a (19 sekunder efter Hirscher). 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".