Chris Smedbakken är en av skribenterna på myogaming.
Chris Smedbakken är en av skribenterna på Myogaming. Foto: Martin Svensson

Premiär för ny unik gamingsajt

"Det är viktigt att slå hål på myten att det bara är CIS-killar som spelar spel"
0:47 min

I dag lanseras en ny gamingsajt skapad av endast kvinnor och icke binära. En av skribenterna på sajten är Chris Smedbakken från Gävle.

– Det är viktigt att slå hål på myten om att det bara är CIS-killar som spelar spel och som kan skriva om spel. Det är en fördom som finns på många nivåer i samhället, att det är bara killar som kan göra saker och den vill vi mosa, säger Chris Smedbakken som är skribent på Myogaming som står för "mind your own gaming".

– Jag började spela tv-spel när jag var fem år, på den tiden spelade alla killar och tjejer men i takt med att jag blev äldre så kom fördomen att "tjejer kan inte" och "spelar man som tjej så är man lite udda". Man får en annan bild av sig själv, man ser sig själv som udda och att man är lite sämre fast man inte är det, bara för att man får höra det från höger och vänster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".