I morse rasade delar av taket till en ladugård i Forsed i Västernorrland där det fanns omkring 100 nötkreatur. Ett av djuren dog men det kunde gått betydligt värre.
I morse rasade delar av taket till en ladugård i Forsed i Västernorrland där det fanns omkring 100 nötkreatur. Ett av djuren dog men det kunde gått betydligt värre. Foto: Anton Kårén/Sveriges Radio

LRF varnar för takras i Gävleborg

1:22 min

Nu går LRF Gävleborg ut och varnar för takras på lantbruk, efter att flera sådana ras inträffat i Västernorrland de senaste dagarna.

Lovisa Svenn på LRF Gävleborg understryker att det är mycket viktigt att man ser över taken och skottar så att de inte rasar in.

– Vi riktar varningen till alla som har en gård där det finns djur och mycket snö. Det är mycket snötyngda tak, framförallt i norra Hälsingland, och det är tung snö med tanke på att det har varit plusgrader, säger Lovisa Svenn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".