Ockelbo vill satsa vidare på kristyngda Wij trädgårdar

2:04 min

Ockelbo kommun satsar vidare på Wij trädgårdar och vill utveckla sin stora turistattraktion.

Det beskedet ger kommunpolitikerna samtidigt som en extern utredning tittar på konsekvenserna av en eventuell nedläggning.

Centerpartisten Marit Rempling är vice ordförande i kommunstyrelsen och förklarar varför man hellre satsar än lägger ner:

– Så länge vi inte uttömt alla möjligheter så vill vi fortsätta utveckla parken. Från service, handel och företagare får vi ständigt höra att vi inte ska lägga ned parken.

I oktober ska ett definitivt beslut fattas om Wij trädgårdars framtid. Men redan nu finns en bred politisk majoritet som alltså förespråkar en fortsatt satsning.

Ockelbo kan inte slita sig från sin stora turistmagnet som lockar 10000 besökare årligen.

2016 och 2017 beviljades ett driftstöd på vardera 1,9 miljoner och i oktober sköts ytterligare 900 000 kronor till i extra driftsbidrag.

Hur mycket får parken kosta?

– Inga parker i Sverige går runt så där måste man alltid skjuta till pengar, men parken är en del av Ockelbos identitet.

Marit Rempling pratar om en nystart där en man söker kommersiella krafter som är villiga att satsa.

– Vi söker entreprenörer som kan driva restaurang, butik och hotell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista