Erik Olsson, Nadine Mähler och Wilma Stridberg.
Foto: Leif Eriksson/Sveriges radio

Branschens villkor gör att få väljer restaurangskolor

1:21 min

Hälften av alla platser på länets restaurangutbildningar står tomma.

– Jag tror att det beror på lönen och arbetstiden, säger Erik Olsson som går sista året på restaurangprogrammet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.

Han får medhåll av sin klasskamrat Nadine Mähler men hon tror också att utbildningarna måste marknadsföra sig bättre.

– Vi måste visa oss mer. Nu har ju ettorna åkt ut till högstadieskolor och visat upp sig och lagat mat, det tror jag är bra, säger Nadine Mähler.

En av förstaårseleverna på Torsbersskolan är Wilma Stridberg och hon är väldigt nöjd med utbildningen hittills.

– Vi har varit mer i köket än vad jag hade tänkt mig vilket är kul, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".