Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Förbundet efter Brynäs schemakrock: "Olyckligt"

0:40 min

Brynäs damer inledde sitt kvartsfinalspel klockan 14 i dag på grund av en schemakrock och Anna Borgqvist sa i går att det är förbundets schemaläggning som brister. Men Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet, håller inte helt och hållet med.

– Vi är en del av det och klubbarna är en del av det. Det går ju matcher varje dag så här års så att göra ett schema som inte krockar någonstans det är nästan omöjligt, säger han till Radiosporten.

Bakgrunden till krocken är att både Brynäs herrar och damer spelar matcher i slutspelet i kväll. Damlaget, som precis som herrarna möter Luleå, kom tillsammans med Luleå fram till att spela kvartsfinalen klockan 14 i dag.

– Det är självklart inte bra om vi vill lyfta de här matcherna att man spelar på dagtid när det är arbetsdag, det är olyckligt. Det var helt okej att byta dag från vår sida och nu pratade Brynäs och Luleå med varandra och tyckte att 14.00 var det bästa och då har inte vi någon synpunkt, säger Östblom.

Hur jobbar ni för att det inte ska hända igen?

– Absolut ska vi jobba för det, vi hade senast i dag ett möte med SDHL om framtida spelschema och hur vi ska lägga det. Samtidigt finns önskemålet att spela fler slutspelsmatcher för damerna och då blir det ännu krångligare att få till det, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet.

(Olof Östblom har för övrigt varit tränare i Brynäs herrlag en kortare period och har också varit assisterande tränare i Damkronorna.)

Hur gick det då i eftermiddagsmatchen?

Brynäsdamerna förlorade med 8-1 i den första kvartsfinalen. Brynäs gjorde matchens första mål, men sedan tog Luleå över. Luleås kanadensiska forwardsstjärna Jennifer Wakefield gjorde fyra av målen.

På lördag är det returmatch i Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".