Regionen utredde inte kränkningar: "Om det är så har vi gjort fel"

2:42 min

Region Gävleborg kände till uppgifterna om kränkande särbehandling på kommunikationsavdelningen, enligt källor till P4 Gävleborg. Trots det gjordes inga utredningar förra året, vilket strider mot regionens egna rutiner.

– De var ju bra på att lyssna och så, men ingenting skedde ju – det var det som var det jobbiga, säger en person som vill vara anonym.

Region Gävleborgs arbetsmiljöpolicy slår fast att mobbning och kränkande särbehandling inte tolereras och i en särskild rutin står det att tecken på kränkande särbehandling ska utredas av ansvarig chef.

Men trots att problemen varit kända gjordes ingen utredning förra året enligt våra källor:

– Vi höll ju på väldigt mycket och påtalade det här för chefer. Det vi fick höra då är att det är så väldigt svårt att göra någonting eftersom de inte varit närvarande.

– Om det är så är det inte bra, säger regiondirektör Johan Färnstrand, som också är tillförordnad kommunikationsdirektör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista