Josefin Johansson och Titti Schultz programledare finalen P4 Nästa 2018
Josefin Johansson och Titti Schultz programledare finalen P4 Nästa 2018 Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Titti Schultz en av programledarna i P4 Nästas riksfinal

2:11 min

Titti Schultz från Gävle blir årets programledare för riksfinalen för P4 Nästa tillsammans med Josefin Johansson.

– Ett av mina krav för att tacka ja var att Gävleborg skulle finnas i riksfinalen, säger Titti Schultz och skrattar.

Riksfinalen av P4 Nästa äger rum på Linköping Konsert & Kongress lördag 25 augusti och direktsänds i P4. De åtta tävlingsbidragen och gästartisterna presenteras i början av augusti.

– Det ska bli fantastiskt kul att programleda finalen av P4 Nästa, det är en grym musiktävling och jag gillar att helt nya och även etablerade musiker kan tävla mot varandra, säger Titti Schultz. Att få jobba tillsammans med Josefin Johansson som är en så cool katt kommer att bli väldigt roligt för dig som lyssnar och för mig, Josefin är proffsig, varm, rolig och spontan i skön kombination!

I år har över 930 låtar från hela Sverige skickats in till P4 Nästa och nu under våren och sommaren arrangerar Sveriges Radios 25 lokala kanaler lokala finaler. Av de 25 lokala vinnarna väljer sedan en jury ut åtta finalister som får tävla i den direktsända riksfinalen i Linköping.

I samband med årets riksfinal av P4 Nästa kommer också en av de åtta finalisterna erbjudas en bonusmöjlighet att i egenskap av artist medverka under 2019 års Melodifestival. Valet görs av finaljuryn och är en separat bedömning som ligger utanför den sammanvägda publik- och juryröstning som leder fram till årets vinnare av P4 Nästa. Bonusmöjligheten är inte direkt knuten till vinnaren av P4 Nästa – men kan sammanfalla om den samlade röstningen och den separata jurybedömningen når samma resultat.

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista