Miljöutmaning att bygga bostäder på Näringen i Gävle

1:52 min

Näringen på Gävle har använts som soptipp för både hushålls- och industriavfall. Att bygga 6000 bostäder blir en utmaning.

När kommunen strax före jul i rekordfart tog beslutet att 6000 bostäder ska byggas på industriområdet Näringen i Gävle, skedde det utan närmare beaktande av miljökonsekvenserna. I dag säger Gävles moderata kommunstyrelseordförande Patrik Stenvard att projektet kan bli en riktig utmaning ur miljösynpunkt.

– Vi vet inte vad som finns under backen. Det är klart det finns utmaningar som vi måste hantera men det har vi gjort tidigare, säger Patrik Stenvard.

– Man måste tänka sig för både när man genomför utredningar för vad som är möjligt och om man ska göra åtgärder måste man hitta sätt att göra dem som inte leder till ökad spridning eller ökade risker för föroreningar, säger Länsstyrelsens miljöhandläggare Ulrika Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista