Sara Parkman och Samantha Ohlanders.
Sara Parkman och Samantha Ohlanders.

Samantha Ohlanders från Järvsö sommarpratar i P1 den 16 augusti

1:56 min

Samantha Ohlanders, kompositör och musiker från Järvsö, är en av tre sommarvärdar från Gävleborg i årets upplaga. Samantha kommer vara sommarvärd tillsammans med Sara Parkman från Stockholm.

Vi vill prata om radikala traditioner, landskapsdjur, att vara gifta med varandra i musikens tjänst och om den gången då vi körde fast i ett skoterspår i norra Ångermanland, men ändå hann med bussen och att spela under en söndagsgudtjänst.

Om Sara Parkman och Samantha Ohlanders

Fiolspelande duo som förnyar folkmusiken. Hyllade för föreställningen Fäboland om folkmusikens kvinnliga rötter. Debutplattan Matriarkerna kom förra året.

Sara har komponerat musik till filmen Amatörer och skrivit manus och musik till Riksteaterns föreställning Sång till välfärden. Utsedd till Årets artist på Folk- och världsmusikgalan förra året.

Samantha har förärats Spelstinamedaljen och fått Lill-Babs stipendium. Med i styrelsen för Unga på landsbygden och jobbar för att motverka den urbana normen. Spelar i bandet Beata Bermuda.

Sara älskar allsång, träskor och att åka tåg.

Samantha älskar historia och drömmer om att bli lika folklig som Lill-Babs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".