Gävle kommuns hemsida
Vid lunchtid på torsdagen informerar Gävle kommun om att eldningsförbudet är upphävt 21 juni, trots att ett nytt eldningsförbud började gälla klockan 10 på torsdagsförmiddagen. Foto: Skärmdump

Information om eldningsförbud dröjde på Gävle kommuns hemsida

0:37 min

Det dröjde flera timmar innan Gävle kommun tog bort felaktig information om eldningsförbudet på sin hemsida och uppdaterade med den aktuella information som länsstyrelsen beslutade om på torsdagen.

Samtliga kommuner i Gävleborg, förutom Gävle kommun, la tidigt ut information om att det från och med i dag råder eldningsförbud i hela länet. Informationen kom från länsstyrelsen vid niotiden på morgonen. 

På Gävle kommuns hemsida möttes man, fram till strax efter klockan 13, av texten att eldningsförbudet upphörde den 21 juni – alltså en inaktuell och felaktig text.

Johan Adolfsson, som är kommunikationschef på Gävle kommun, har skriftligen svarat P4 Gävleborg att han eller någon annan kommunföreträdare inte kan ställa upp på en intervju i dag men meddelar att kommunen under dagen uppdaterat informationen på sina digitala plattformar. 

Angående att informationen dröjde skriver han: "Vi dubbelkollar alltid information som inte är del i pågående krisarbete från andra myndigheter därav fördröjningen jämfört med andra kommuner". 

Det nya eldningsförbudet gäller från och med i dag och tills vidare, dock längst till och med den 31 augusti.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista