Tomas Andersson Wij
Tomas Andersson Wij har tagit initiativ till en konsert med anledning av bränderna i Hälsingland. Foto: Erik Simander/TT
Skogsbränderna i Hälsingland

Initiativ från Tomas Andersson Wij: Konsert i Färila på söndag

3:51 min

Nu på söndag hålls en konsert i Färila Hembygdsgård med Tomas Andersson Wij och Engmans kapell. Konserten kommer vara öppen för alla.

Förutom Tomas Andersson Wij och Engmans kapell är förhoppningen att några av artistens välkända vänner ska dyka upp på scenen under kvällen.

Tomas berättar för P4 Gävleborg att han har starka känslomässiga band till landskapet och att han blev extra berörd när han såg på tv om bränderna i Hälsingland.

– Då ringde jag runt till lite artister som jag känner i trakten och frågade om vi kan göra en konsert som är öppen för alla, och på en plats som inte är Hudiksvall utan där bränderna faktiskt har ägt rum. Och då blev det Färila hembygdsgård som tar nästan 3.000 personer, säger Tomas Andersson Wij.

Söndagens konsert är alltså öppen för alla och inleds klockan 18 (dörrarna öppnar klockan 17).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".