Denise Jäderberg vill se farthinder på Hagmarksgatan.
Denise Jäderberg vill se farthinder på Hagmarksgatan. Foto: Peter Osterberger/Sveriges Radio

Lekande barn men inga farthinder

1:55 min

Denise Jäderberg på Hagmarksgatan i Hofors kommun tycker det körs för fort på vägen. Hoforshus AB som ansvarar för gatudriften menar att det är de boendes ansvar.

Denise Jäderberg bor med sina två småbarn på Hagmarksgatan i Hofors kommun. Drygt hundra meter ifrån hennes villa ställdes nyligen en varningsskylt upp. Den saknade tillstånd och togs ner av Hoforshus AB som sköter driften av gatan åt Hofors kommun.

Hoforshus AB vill istället att villaägarna organiserar sig för att sätta upp särskilda blomlådor enligt ritningar. Men Denise Jäderberg tycker att det är Hoforshus ansvar att själva sätta upp farthindren.

– Det är ju deras gator, säger Denise Jäderberg som bor på Hagmarksgatan.

Bertil Östberg på Hoforshus AB menar att det är de boende på gatans ansvar och att det inte är deras ansvar att förarna kör för fort.

– Det är en polissak och jag förmodar att det mestadels är de boende själva som kör på vägen, säger Bertil Östberg, verksamhetschef för gator, parker och fordon på Hoforshus AB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".