Dragon Gate i Älvkarleby köps av företaget Sisyfos

2:21 min

Det blir Sisyfosgruppens vd Olle Larsson som köper Dragon Gate. Det framkom vid en presskonferens idag på förmiddagen. 
– Vi är väldigt glada idag, säger kommunalrådet Marie Larsson (S).

Kommunalrådet Marie Larsson (S) om att Dragon Gate nu har fått en ny ägare: 

– Det betyder mycket, vi är väldigt glada idag. Vi är oerhört positiva till deras koncept och planer på hur de ska utveckla Dragon Gate. Vi känner stora förhoppningar inför framtiden, säger Marie Larsson till P4 Gävleborg. 

Vad företaget ska göra med Dragon Gate är fortfarande oklart, men de har ett flertal olika idéer.

– Vi ser det som en arena och ett prova på-ställe. Det finns så många möjligheter så vi letar efter folk som vill fylla den här arenan med innehåll för att se vad den passar till, säger Olle Larsson. 

Samtidigt nämner Olle Larsson musikfestivaler, modellflygtävlingar, roller derby och isbana som möjliga användningsområden.

Han säger att han inte heller kan avslöja vad de betalat för komplexet. Det var förra året som det blev känt att den dåvarande ägaren Jinshung Li ville sälja Dragon gate.

– Det har spekulerats ganska mycket under en ganska lång tid, men det är en väldigt liten del jämfört med han har satsat och investerat i det.

Det kinesiskt inspirerade hotell- och restaurangkomplexet har varit mycket omtalat under tiden det byggdes och projektet har kantats av en hel del problem.

Inte minst har Arbetsmiljöverket haft synpunkter på hur bygget lagts upp och genomförts. Men nu har restaurangen och hotellet vid Dalälven alltså fått en ny ägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista