rmalt sett spelar Cristoffer "Våfflan "Ericson mittback, men hans målfarlighet gör att laget ofta skickar upp honom som forward när de jagar mål.
1 av 2
rmalt sett spelar Cristoffer "Våfflan "Ericson mittback, men hans målfarlighet gör att laget ofta skickar upp honom som forward när de jagar mål. Foto: Christian Höijer/P4 Gävleborg
Cristoffer Ericson är kapten för Huff som behöver segrar för att gå upp i ettan.
2 av 2
Cristoffer Ericson är kapten för Huff som behöver segrar för att gå upp i ettan. Foto: Christian Höijer/P4 Gävleborg

Huff i het division ett-jakt – kan krävas strut av "Våfflan"

1:57 min

I flera år har Hudiksvalls Förenade Fotboll, Huff, varit nära att ta klivet upp till division ett. Och med två omgångar kvar toppar Huff division två med en poäng.

Men det finns saker som oroar. Huff har förlorat två raka matcher och ledningen har krympt. Lagets kapten Cristoffer "Våfflan" Ericson vill ändå tänka positivt.
 
– När man lett serien med sju poäng och det gått ned till en så är det inte så roligt. Å andra sidan så leder vi med en poäng med två omgångar kvar, och hade någon sagt det innan serien så hade jag tagit det direkt.
 
Det finns 64 elitlag i svensk herrfotboll, varav Gävleborg har två i Gefle IF i Superettan och Sandvikens IF i division ett.
Ett lag som kämpar förtvivlat för att ta steget upp bland landets elit är Hudiksvall Förenade Fotboll, eller Huff som alla säger i Hudik.

De senaste åren har laget slutat tvåa i serien tre gånger och trea en gång. Och för ett par veckor sen trodde nog många att det hela var klart när Huff alltså ledde serien med sju poäng.

Men efter två raka förluster är försprånget till Boden och Ytterhogdal nu bara en respektive två poäng.
Så hur ska då Huff klara det hela? En som vet vad som krävs är lagets kapten Cristoffer "Våfflan" Ericson som också har meriter från division ett.

– Jag vill bidra med lugn och erfarenhet, säger han inför matchen mot Timrå som också de ligger i toppen.

– Vi har bra koll på Timrå och vet att det blir en tuff match, men vi har en bra känsla, avslutar Cristoffer Ericson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista