14 års fängelse för mordförsök i Hudiksvall

1:11 min

En 46-årig man från Hudiksvalls döms för försök till mord till fängelse i 14 år av Hudiksvalls tingsrätt.

Tingsrätten dömer honom för den hänsynslösa och brutala misshandeln utanför Hälsinglands museum i Hudiksvall i somras, då en 32-åring från Östersund var nära att mista livet.

Under rättegången erkände 46-åringen att han försökte slå ihjäl en 32-årig man från Östersund som han träffade för första gången tidigare samma dag. Först med en sten sedan med ett cementblock.

I en dagboksanteckning från häktet har 46 åringen skrivit "Känner ingen ånger, ingen skuld. Jag hoppas att han dör. Fan att jag inte lyckades avsluta honom."

Tillsammans med erkännandet och övrig stödbevisning finner tingsrätten att 46-åringen är skyldig. Tingsrätten skriver i sin dom att det är fråga om ett synnerligen allvarligt angrepp på en helt försvarslös person, utan
någon rimlig förklaring.

Det utövade våldet har också medfört oerhört allvarliga och bestående skador för resten av 32--åringens liv. Han kan varken äta eller svälja själv är förlamad i vänster sida, kan inte prata och verkar lida av en del smärta enligt en överläkares vittnesmål.

46-åringen ska betala drygt 174 000 kronor i skadestånd till 32-åringen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista