Britt-Marie Dahlin
Sjuksköterskan Britt-Marie Dahlin vid Bollnäs sjukhus kammade hem Vårdförbundets "Bubblarepris" 2018. Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio

Entusiasm gav Britt-Marie Dahlin och Bollnäs vårdpriset

1:34 min

På vårdförbundets stora Vårdgala fredag kväll tilldelades sjuksköterskan och Maria "Britt-Marie" Dahlin från Aleris sjukhus i Bollnäs det så kallade "Bubblarepriset" på 50.000 kronor för sitt utvecklingsarbete inom sjukhusets Verksamhetsområde operation.

Pristagaren själv var ännu dagen efter galan fortfarande glatt omtumlad:

– Ja, jag är stolt och tycker att det är jättekul att vi får den här uppmärksamheten, säger Maria "Britt-Marie" Dahlin.

Hon får priset för att ha utvecklat verksamheten på Aleris i Bollnäs i riktning mot en mer personcentrerad vård, men också för sin förmåga att entusiasmera och engagera kollegor i det. förändringsarbetet.

Resultatet är enligt prismotiveringen ökad delaktighet och bevisligen kortare vårdköer och väntetider, minskat antal återbesök och lägre kostnader. Britt-Marie Dahlin tror själv att det är hennes sätt att leda som gett framgångarna:

– Ja, jag är en bra ledare och organisatör och får de andra engagerade och med mig i det förändringsarbete vi gör, säger hon.

Vad hon ska göra med prissumman 50.000 kronor har hon fortfarande inte ägnat en tanke:

– Nej, jag blev så överraskad av priset att jag måste fundera på det! säger Maria "Britt-Marie" Dahlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista