Åtal för misshandel väckt efter tacklingen mot Daniel Paille

0:41 min

Åklagarmyndigheten meddelar att åtal för misshandel nu har väckts mot hockeyspelaren Thomas Larkin som för drygt ett år sedan tacklade den dåvarande Brynässpelaren Daniel Paille.

Daniel Paille skadade sig så illa att han ännu inte kunnat börja spela efter hjärnskakningen han ådrog sig. Händelsen skedde i Gavlerinken under en match i Champions Hockey League (CHL) mellan Brynäs och tyska Adler Mannheim.

Enligt kammaråklagare Joakim Johansson utsattes Daniel Paille för ett kraftfullt våld som sker utanför spelets ramar och utan någon bäring på spelet. 

− Den åtalade spelaren har i hög fart tacklat målsäganden. Pucken har inte befunnit sig där tacklingen skett och målsäganden har inte kunnat förutse vad som skulle hända, säger kammaråklagare Joakim Johansson i ett pressmeddelande. 

Utfört gärningen uppsåtligen

– Det är fråga om ett kraftfullt våld som sker utanför spelets ramar och utan någon bäring på spelet. Målsäganden fick förutom smärta och blåmärke även en hjärnskakning som hållit honom borta från ishockey. Den åtalade gjorde inte någon ansats för att undvika tacklingen och innan kollisionsögonblicket lyfte han sin klubba. Jag bedömer därför att den åtalade utfört gärningen uppsåtligen.