Kyrkoljus.
Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix

Krishantering i kyrkan efter dödsolyckan

1:59 min

Under fredagen är Lockne kyrka i Jämtland öppen för bön, ljuständning och möjlighet till samtal efter den allvarliga olyckan där forbönder från Hälsingland var inblandade.

En av de två kvinnor som avled i den allvarliga trafikolyckan på E45 söder om Brunflo under torsdagen var så kallad forbonde, som tillsammans med ett sällskap om tre hästekipage var på väg från Hälsingland till Jamtlis julmarknad.

Redan på torsdagen fanns personal på plats i Lockne kyrka för att arbeta med krishanteringen.

– Det pågick ju en viss krishantering där hela eftermiddagen och kvällen, säger Christin Nygren Sundvisson som är kyrkoherde i Brunflo församling.

Under fredagen fortsätter personal i kyrkan att ta emot människor som vill be, tända ljus eller prata med någon.

– Det är ju fruktansvärt. Jag hade precis varit på julvandring i Näs och mötte de här ekipagen strax innan det hände, säger Christin Nygren Sundvisson.

Sex personer skadades i olyckan. Två av dem allvarligt, men inte livshotande. Det uppger Östersunds sjukhus.

Enligt polisen är en person misstänkt för vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada efter olyckan.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista