Blåljus Polis
1 av 2
Olyckan inträffade vid 13.20-tiden på torsdagen. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
Olycka Räddningstjänst
2 av 2
Polisen spärrade av E45 vid Brunflorondellen. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio

En person misstänkt för vållande till annans död efter olyckan

1:45 min

Enligt polisen är nu en person misstänkt för vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada efter den allvarliga trafikolyckan på E45 i Jämtland. Tre hästekipage med forbönder från Hälsingland var inblandade i olyckan under torsdagen.

Totalt åtta personer, en timmerbil, en personbil och tre hästekipage var inblandade i olyckan. De som åkte med häst och vagn var forbönder från Hälsingland på väg till Jamtlis julmarknad.

Två kvinnor i 60-årsåldern omkom i olyckan och fyra personer fördes till sjukhus, varav två med allvarliga skador. En av de omkomna kvinnorna färdades på ett av hästekipagen och den andra var förare av personbilen.

– De hade 50 meter kvar tills dom skulle svänga av in på en grusväg, längre från räddningen var dom inte. Det är ödet som gör det, säger Per Evert Svensson från Hälsinglands forbönder.

Han har varit i kontakt med den man som organiserat resan till Jamtli och som var med under olyckan och han är chockad.

– Kvinnan som var med härifrån Hälsingland hon är ju allvarligt skadad, säger Per Evert Svensson.

Forbönderna från Hälsingland har varit på väg till Jamtli sedan 28 november och resan har kunnat följas på deras Facebook-sida, där nu över 370 personer har kommenterat olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista